Pogosta vprašanja

  • Domov
  • Strani
  • Pogosta vprašanja

Vsekakor je zaželeno, da je vozilo kompletno, vendar ni nujno pogoj za prevzem, saj razne okoliščine tekom življenja privedejo do situacij kot so karamboli, požari, kraje in tako dalje. Tako, da celovitost vozila ni nujno pogoj za prevzem vozila v razgradnjo.

Razgrajujemo vse vrste motornih vozil. V strokovnem terminu se jim reče IMV (Izrabljeno Motorno Vozilo). Sem spadajo motorna kolesa, avtomobili, dostavna vozila, kombinirana vozila, tovorna vozila.

Za vozilo najprej izdamo potrdilo o razgradnji, nato avtomobil označimo in ga pregledamo, da vidimo če je kaj na vozilu kaj uporabnega. Kasneje vozilo po postopku predpisanem v načrtu ravnanja z IMV razgradimo.

To je sicer relativno, ampak velikokrat so stroški popravila vozila mnogo večji kot vozila, vozila so mnogokrat tudi zapuščena. Imamo tudi karambolirana vozila, vozila katere je preveč uničil požar. Vsekakor pa so tu tudi prestara vozila, katera so za lastnike nemalokrat brezpredmetno finančno ali prostorsko breme, hkrati pa so pogosto tudi ekološko zastarela.

Vsekakor ni potrebno, da je vozilo tehnično brezhibno.

To nikakor ni problem, saj imamo pri podjetju Zoltan d.o.o. več tovornih vozil različnih vrst, torej takšne z dvigali katera dvignejo vozila, hkrati imamo tudi avtovleko s pomično mizo, katero lahko pošljemo po vaš avto oziroma kombi. Hkrati pa smo v dobrih odnosih z mnogimi lastniki vlečnih služb, kot tudi s podjetji za dvig raznih težkih bremen, kar pomeni, da poskrbimo za tudi najtežje primere.

Ne, stranka katera odda vozilo v razgradnjo ne plača nič. Ob prevzemu vozila na naši lokaciji in ob pogoju, da je vozilo kompletno, stranka dobi celo denarno plačilo za svoje oddano vozilo.

Vsekakor vprašanje katero nima enovrstnega odgovora. Plačujemo le vozila, na katerih ne manjka nič delov. Vsako vozilo je pregledano in ocenjeno. Hkrati pa imajo vozila tudi tržno gledano različne vrednosti in tudi trg sekundarnih surovin je vedno v gibanju torej je vsako vozilo in njegova vrednost stvar individualnega dogovora.

Kupujemo vse vrste vozil. Kupujemo avtomobile, kombije , traktorje, tovornjake, motorje, delavne stroje kot so bagri, buldožerji in ostali stroji z motorjem na dizelsko ali bencinsko gorivo. Stanje in ohranjenost ni pomembna.

To pa je vprašanje katero nima enega odgovora. Večino vozil vam lahko odpeljemo brezplačno, razen če je oddaljenost prevelika. Ampak tudi oddaljenost ni nujno, da je nepremostljiv problem, saj imamo partnerje po vsej Sloveniji. Najboljše, da izpolnite obrazec na prvi strani naše strani in poskušali vam bomo ponuditi najugodnejšo rešitev.

Ko pride vozilo k nam, mi stranki izdamo dokument (Potrdilo o uničenju vozila), s katerim gre stranka nato k strokovni organizaciji, ki je pristojna za izdajo prometnih dovoljenj. Tam odda dokument (Potrdilo o uničenju vozila) in nato se vozilo izbriše iz registra vozil.

Potrebujete prometno dovoljenje vozila ter osebni dokument, da se lahko preveri lastništvo vozila ter istovetnost vozila in lastnika vozila.

Sam postopek pri nas običajno traja do deset minut, če je vse normalno v samem postopku (dokumenti, dostopnost serijskih številk vozila).

Ko dobite od nas potrdilo o uničenju vozila, lahko izpolnite obrazec 3A, katerega dobite na strani www.dars.si in od podjetja DARS d.o.o. zahtevate povračilo za vinjeto z oddanega vozila. Torej vinjete ni potrebno trgati z stekla in tvegati , da jo boste trajno poškodovali ampak to uredite z izpolnjenim obrazcem in ustreznimi dokumenti.

Isto kot v primeru odjave oziroma prodaje avtomobila, lahko po oddaji potrdila o uničenju zahtevate povračilo zavarovalnine in cestnine, razen če za to niso doseženi kakšni drugi pogoji, kot je recimo povzročitev karambola

Imate morda dodatna vprašanja?.

Pošljite nam povpraševanje ali pa nas pokličite na 031 883 884