Pogosta vprašanja

  • Domov
  • Strani
  • Pogosta vprašanja

Vsekakor je zaželeno, da je vozilo kompletno , vendar ni nujno pogoj za prevzem , saj razne okoliščine tekom življenja privedejo do situacij kot so karamboli , požari , kraje in tako dalje. Tako, da celovitost vozila ni nujno pogoj za prevzem vozila v razgradnjo.

Razgrajujemo vse vrste motornih vozil. V strokovnem terminu se jim reče IMV (Izrabljeno Motorno Vozilo). Sem spadajo motorna kolesa , avtomobili , dostavna vozila , kombinirana vozila , tovorna vozila.

Za vozilo najprej izdamo potrdilo o razgradnji , nato avtomobil označimo in ga pregledamo , da vidimo če je kaj na vozilu kaj uporabnega. Kasneje vozilo po postopku predpisanem v načrtu ravnanja z IMV razgradimo.

To je sicer relativno , ampak velikokrat so stroški popravila vozila mnogo večji kot vozila , vozila so mnogokrat tudi zapuščena. Imamo tudi karambolirana vozila , vozila katere je preveč uničil požar. Vsekakor pa so tu tudi prestara vozila , katera so za lastnike nemalokrat brezpredmetno finančno ali prostorsko breme , hkrati pa so pogosto tudi ekološko zastarela.

Vsekakor ni potrebno, da je vozilo tehnično brezhibno.

To nikakor ni problem , saj imamo pri podjetju Zoltan d.o.o. več tovornih vozil različnih vrst, torej takšne z dvigali katera dvignejo vozila , hkrati imamo tudi avtovleko s pomično mizo , katero lahko pošljemo po vaš avto oziroma kombi. Hkrati pa smo v dobrih odnosih z mnogimi lastniki vlečnih služb , kot tudi s podjetji za dvig raznih težkih bremen , kar pomeni , da poskrbimo za tudi najtežje primere.

Ne, stranka katera odda vozilo v razgradnjo ne plača nič. Ob prevzemu vozila na naši lokaciji in ob pogoju , da je vozilo kompletno , stranka dobi celo denarno plačilo za svoje oddano vozilo.

Vsekakor vprašanje katero nima enovrstnega odgovora. Plačujemo le vozila , na katerih ne manjka nič delov. Vsako vozilo je pregledano in ocenjeno. Hkrati pa imajo vozila tudi tržno gledano različne vrednosti in tudi trg sekundarnih surovin je vedno v gibanju torej je vsako vozilo in njegova vrednost stvar individualnega dogovora.

Kupujemo vse vrste vozil. Kupujemo avtomobile , kombije , traktorje , tovornjake , motorje , delavne stroje kot so bagri , buldožerji in ostali stroji z motorjem na dizelsko ali bencinsko gorivo. Stanje in ohranjenost ni pomembna.

To pa je vprašanje katero nima enega odgovora. Večino vozil vam lahko odpeljemo brezplačno , razen če je oddaljenost prevelika. Ampak tudi oddaljenost ni nujno , da je nepremostljiv problem , saj imamo partnerje po vsej Sloveniji. Najboljše , da izpolnite obrazec na prvi strani naše strani in poskušali vam bomo ponuditi najugodnejšo rešitev.

Ko pride vozilo k nam , mi stranki izdamo dokument (Potrdilo o uničenju vozila) , s katerim gre stranka nato k strokovni organizaciji , ki je pristojna za izdajo prometnih dovoljenj. Tam odda dokument (Potrdilo o uničenju vozila) in nato se vozilo izbriše iz registra vozil.

Potrebujete prometno dovoljenje vozila ter osebni dokument , da se lahko preveri lastništvo vozila ter istovetnost vozila in lastnika vozila.

Sam postopek pri nas običajno traja do deset minut , če je vse normalno v samem postopku (dokumenti, dostopnost serijskih številk vozila).

Ko dobite od nas potrdilo o uničenju vozila , lahko izpolnite obrazec 3A , katerega dobite na strani www.dars.si in od podjetja DARS d.o.o. zahtevate povračilo za vinjeto z oddanega vozila. Torej vinjete ni potrebno trgati z stekla in tvegati , da jo boste trajno poškodovali ampak to uredite z izpolnjenim obrazcem in ustreznimi dokumenti.

Isto kot v primeru odjave oziroma prodaje avtomobila , lahko po oddaji potrdila o uničenju zahtevate povračilo zavarovalnine in cestnine , razen če za to niso doseženi kakšni drugi pogoji , kot je recimo povzročitev karambola

Imate morda dodatna vprašanja?.

Pošljite nam povpraševanje ali pa nas pokličite na 031 883 884